Nutriční hodnoty (Dortíky v kalíšku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 511 kJ / 2 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 309,04 g |
– nasycené | 187,48 g |
– nenasycené | 109,20 g |
–– mononenasycené | 99,60 g |
–– polynenasycené | 9,60 g |
––– omega 3 | 1,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 15,12 g |
– cukry | 2,72 g |
––– laktóza | 2,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
340 340 g rozpuštěného másla ne horkého | Máslo kravské | 340 g |
400 400 g krupicového cukru | Cukr bílý | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
200 200 ml horké vody | Voda | |
75 75 g kakaa holandského typu | Kakao prášek | |
370 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 lžička soli | Sůl mořská | |
1 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | |
1 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
špetka špetka vanilky | Vanilkové lusky | |
250 250 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
máslo na vymazání sklenic | Máslo kravské | |
Na krém: 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 vanilkový pudink | Puding v prášku | |
1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
250 g mascarpone | Mascarpone | |
Na dokončení jahody nebo jakékoliv oblíbené ovoce | Jahody čerstvé |