Nutriční hodnoty (Omáčka ze salátových okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 756 kJ / 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,15 g |
Tuky | 50,30 g |
– nasycené | 32,02 g |
– nenasycené | 17,20 g |
–– mononenasycené | 15,18 g |
–– polynenasycené | 2,02 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 158 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 77,40 g |
– cukry | 41,00 g |
––– laktóza | 24,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 800 g 800 g salátových okurek - hadovky, príp. prerastené nakladačky | Okurka salátová čerstvá | 800 g |
50 g 50 g masla (olej, sádlo...) | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
cca 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř bílý | Pepř bílý | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
citron (ocet) | Citrón čerstvý | |
cukr | Cukr bílý | |
príp. šlehačka (smetana na vaření) | Šlehačka 35% |