Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka ze salátových okurek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 756 kJ /
898 kcal
Bílkoviny29,50 g
– z toho živočišné bílkoviny17,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,15 g
Tuky50,30 g
– nasycené32,02 g
– nenasycené17,20 g
–– mononenasycené15,18 g
–– polynenasycené2,02 g
––– omega 30,25 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 282 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy77,40 g
– cukry41,00 g
––– laktóza24,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 800 g 800 g salátových okurek - hadovky, príp. prerastené nakladačky Okurka salátová čerstvá 800 g
50 g 50 g masla (olej, sádlo...) Máslo kravské 50 g
50 g 50 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
cca 500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
sůl Sůl mořská
pepř bílý Pepř bílý
kopr Kopr nať čerstvý
citron (ocet) Citrón čerstvý
cukr Cukr bílý
príp. šlehačka (smetana na vaření) Šlehačka 35%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.