Nutriční hodnoty (Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 705 kJ / 1 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,44 g |
Tuky | 93,07 g |
– nasycené | 35,45 g |
– nenasycené | 54,24 g |
–– mononenasycené | 47,15 g |
–– polynenasycené | 7,09 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 22,56 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 141,33 g |
– cukry | 23,15 g |
––– laktóza | 9,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 filety okouna nilského (s kůží nebo i bez kůže) | Okoun filet | |
hrubozrnná sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu nebo lžíce čerstvých tymiánových lístků | Tymián sušený | 5 g |
1 1 malá cibule nebo šalotka | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 středně velký čerstvý okurek | Okurka salátová čerstvá | |
600-800 g 600-800 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje nebo řepkového oleje | Olej olivový | 44 ml |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
4 lžíce 4 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 60 ml |
200 ml 200 ml bílého jogurtu nebo 30% kysané smetany | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý |