Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 705 kJ /
1 603 kcal
Bílkoviny31,14 g
– z toho živočišné bílkoviny14,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,44 g
Tuky93,07 g
– nasycené35,45 g
– nenasycené54,24 g
–– mononenasycené47,15 g
–– polynenasycené7,09 g
––– omega 30,29 g
Vláknina22,56 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy141,33 g
– cukry23,15 g
––– laktóza9,73 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 filety okouna nilského (s kůží nebo i bez kůže) Okoun filet
hrubozrnná sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu nebo lžíce čerstvých tymiánových lístků Tymián sušený 5 g
1 1 malá cibule nebo šalotka Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 středně velký čerstvý okurek Okurka salátová čerstvá
600-800 g 600-800 g brambor Brambor zimní 700 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 lžička 1 lžička citronové šťávy Šťáva z citrónu 5 ml
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje nebo řepkového oleje Olej olivový 44 ml
špetka špetka cukru Cukr bílý
4 lžíce 4 lžíce bílého vína Víno bílé suché 60 ml
200 ml 200 ml bílého jogurtu nebo 30% kysané smetany Jogurt kravský bílý 1,5% 200 ml
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
čerstvý kopr Kopr nať čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.