Nutriční hodnoty (Hanácké hovězí závitky I.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 487 kJ / 2 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 163,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,75 g |
Tuky | 115,88 g |
– nasycené | 48,11 g |
– nenasycené | 61,65 g |
–– mononenasycené | 48,86 g |
–– polynenasycené | 12,79 g |
––– omega 3 | 2,31 g |
Vláknina | 17,51 g |
Cholesterol | 699 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 5,68 g |
Sacharidy | 66,00 g |
– cukry | 29,02 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g zadního hovězího masa | Hovězí kýta | 600 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
60 g 60 g šunky | Šunka vepřová vařená | 60 g |
60 g 60 g uzené slaniny | Špek | 60 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
1 lžíce 1 lžíce rozinek | Rozinky | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce hrášku (může být mražený) | Hrášek zelený | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/4 1/4 malého celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1/2 1/2 mrkve | Mrkev čerstvá | 25 g |
2 dl 2 dl zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 1 hřebíček | Hřebíček | |
2,5 dl 2,5 dl vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |