Nutriční hodnoty (Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 266 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,92 g |
Tuky | 8,60 g |
– nasycené | 4,80 g |
– nenasycené | 3,60 g |
–– mononenasycené | 2,45 g |
–– polynenasycené | 1,15 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 30,60 g |
– cukry | 15,56 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 celý menší celer i s veškerou natí | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
několik několik vařených brambor (nejlépe když zbydou od nějakého jídla) | Brambor zimní | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
Vegeta (uzený vývar ze žeber nebo voda) | Kořenící směs sypká | |
1 lžičku 1 lžičku másla | Máslo kravské | 8 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |