Nutriční hodnoty (Polentovo-špaldové krekry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 048 kJ / 1 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,90 g |
Tuky | 65,08 g |
– nasycené | 37,72 g |
– nenasycené | 21,33 g |
–– mononenasycené | 17,20 g |
–– polynenasycené | 4,13 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 22,95 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 5,78 g |
Sůl | 10,63 g |
Sacharidy | 209,49 g |
– cukry | 25,09 g |
––– laktóza | 11,54 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
115 g 115 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 115 g |
150 g 150 g polenty | Polenta | 150 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva | Jedlá soda | 6 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kajenského pepře nebo chilli | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
50 g 50 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 50 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
180 ml 180 ml podmáslí či kefíru | Podmáslí | 180 g |