Nutriční hodnoty („Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 212 kJ / 2 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,79 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,16 g |
Tuky | 64,35 g |
– nasycené | 28,37 g |
– nenasycené | 26,36 g |
–– mononenasycené | 19,45 g |
–– polynenasycené | 6,90 g |
––– omega 3 | 0,85 g |
Vláknina | 88,16 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 266,58 g |
– cukry | 75,31 g |
––– laktóza | 9,83 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g kopřiv (viz poznámka) | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 180 g |
300 g 300 g špenátu | Špenát čerstvý | 300 g |
175 g 175 g ricotty (1/2 kelímku) | Ricotta | 175 g |
100 g 100 g uzené parenice | Ovčí sýr | 100 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1 kg 1 kg čerstvých paprik (nejlépe kapií) | Paprika červená čerstvá | 1000 g |
2 svazky 2 svazky jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 240 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
olivový olej | Olej olivový |