Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty („Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 212 kJ /
2 202 kcal
Bílkoviny102,95 g
– z toho živočišné bílkoviny55,79 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,16 g
Tuky64,35 g
– nasycené28,37 g
– nenasycené26,36 g
–– mononenasycené19,45 g
–– polynenasycené6,90 g
––– omega 30,85 g
Vláknina88,16 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy266,58 g
– cukry75,31 g
––– laktóza9,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
180 g 180 g kopřiv (viz poznámka) Kopřiva dvoudomá listy čerstvé 180 g
300 g 300 g špenátu Špenát čerstvý 300 g
175 g 175 g ricotty (1/2 kelímku) Ricotta 175 g
100 g 100 g uzené parenice Ovčí sýr 100 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 kg 1 kg čerstvých paprik (nejlépe kapií) Paprika červená čerstvá 1000 g
2 svazky 2 svazky jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá 240 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
kousek kousek másla Máslo kravské
olivový olej Olej olivový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.