Nutriční hodnoty (Maková buchta - rychlá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 35 055 kJ / 8 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 164,38 g |
Tuky | 321,06 g |
– nasycené | 40,97 g |
– nenasycené | 237,33 g |
–– mononenasycené | 91,18 g |
–– polynenasycené | 146,15 g |
––– omega 3 | 6,18 g |
Vláknina | 97,50 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 124,95 g |
– cukry | 495,50 g |
––– laktóza | 36,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
50 ml 50 ml (6 lžic) oleje | Olej řepkový | 50 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
2 hrnky 2 hrnky mletého máku | Mák modrý mletý | 500 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
5 lžic 5 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
mletý hřebíček (možno vynechat) | Hřebíček | |
švestky (možno vynechat) | Švestky čerstvé | |
0,5 hrnku 0,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 125 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
60 g 60 g Hery nebo másla | Margarín | 60 g |