Nutriční hodnoty (Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 373 kJ / 2 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,40 g |
Tuky | 221,58 g |
– nasycené | 74,63 g |
– nenasycené | 145,29 g |
–– mononenasycené | 125,04 g |
–– polynenasycené | 20,25 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 5,76 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 68,47 g |
– cukry | 19,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 ks 1 ks králíka ( mlaďoch bude s výhodou ) | Králík | |
150 g 150 g uzené slaniny ( měla jsem lopenickou ) | Špek | 150 g |
20 20 šalotek ( já vím,jsou drahé jak sv..:-( ) | Šalotka čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
250 ml 250 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce rybízové marmelády ( z červeného nebo černého rybízu ) | Marmeláda z červeného rybízu | 30 g |
1 plátek 1 plátek čerstvédo zázvoru 6x6 cm 3mm silného ( nebo tak nějak přibližně :-)) ) | Zázvor sušený | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
lžička lžička sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
lžička lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
2 lžíce 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
lžíce lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | |
sůl podle potřeby | Sůl mořská |