Nutriční hodnoty (Polévka koprová - kulajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 6 756 kJ / 1 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 80,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
Tuky | 104,95 g |
– nasycené | 43,02 g |
– nenasycené | 41,26 g |
–– mononenasycené | 34,43 g |
–– polynenasycené | 6,83 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 2,22 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 75,70 g |
– cukry | 22,40 g |
––– laktóza | 15,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
máslo (nebo olej) | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
6 6 brambor (dle chuti) | Brambor zimní | 300 g |
hřiby (dle chuti, čerstvé nebo sušené) | Hřib čerstvý | |
čerstvý kopr (nebo sterilovaný) | Kopr nať čerstvý | |
8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
200 ml 200 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
ocet (nebo citrón, Podravka bez glutamanu) | Ocet lihový |