Nutriční hodnoty (Variace na italskou focacciu bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 643 kJ / 2 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,55 g |
Tuky | 31,90 g |
– nasycené | 4,86 g |
– nenasycené | 22,94 g |
–– mononenasycené | 17,77 g |
–– polynenasycené | 5,17 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 48,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 372,84 g |
– cukry | 9,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g bezlepkové mouky (použila jsem 225 g Marks and Spencer a 225 g Procelia univerzální) | Mouka pohanková | 450 g |
2 lžíce 2 lžíce instantní bramborové kaše bez obsahu mléka | Kaše bramborová instantní | |
1 lžíce 1 lžíce psyllia (nemusí být) | Psyllium | 15 g |
1,5 1,5 kávové lžičky soli | Sůl mořská | |
1 1 kávová lžička cukru | Cukr bílý | |
2 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí | Droždí sušené | |
1 lžíce 1 lžíce sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 15 g |
1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
4 4 olivy (nakrájené na drobné kostičky dle chuti černé nebo zelené) | Olivy čerstvé zralé | |
430 ml 430 ml vlažné vody | Voda | 430 ml |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce octa (nejlépe jablečného) | Ocet lihový | 15 ml |
případně olivový olej na pomazání | Olej olivový | |
hrubozrnná sůl na posypání | Sůl mořská |