Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Variace na italskou focacciu bez lepku, mléka a vajec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 643 kJ /
2 066 kcal
Bílkoviny47,55 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,55 g
Tuky31,90 g
– nasycené4,86 g
– nenasycené22,94 g
–– mononenasycené17,77 g
–– polynenasycené5,17 g
––– omega 30,02 g
Vláknina48,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy372,84 g
– cukry9,25 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
450 g 450 g bezlepkové mouky (použila jsem 225 g Marks and Spencer a 225 g Procelia univerzální) Mouka pohanková 450 g
2 lžíce 2 lžíce instantní bramborové kaše bez obsahu mléka Kaše bramborová instantní
1 lžíce 1 lžíce psyllia (nemusí být) Psyllium 15 g
1,5 1,5 kávové lžičky soli Sůl mořská
1 1 kávová lžička cukru Cukr bílý
2 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí Droždí sušené
1 lžíce 1 lžíce sušeného rozmarýnu Rozmarýn sušený 15 g
1 lžička 1 lžička oregana Oregano sušené 5 g
4 4 olivy (nakrájené na drobné kostičky dle chuti černé nebo zelené) Olivy čerstvé zralé
430 ml 430 ml vlažné vody Voda 430 ml
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 lžíce 1 lžíce octa (nejlépe jablečného) Ocet lihový 15 ml
případně olivový olej na pomazání Olej olivový
hrubozrnná sůl na posypání Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.