Nutriční hodnoty (Závin s jablky (kynutý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 16 913 kJ / 4 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,09 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,95 g |
Tuky | 121,21 g |
– nasycené | 64,41 g |
– nenasycené | 46,96 g |
–– mononenasycené | 35,80 g |
–– polynenasycené | 11,16 g |
––– omega 3 | 1,22 g |
Vláknina | 48,63 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 618,51 g |
– cukry | 252,20 g |
––– laktóza | 14,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1/2 kostky 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 1 sáček sušeného droždí) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru na kvásek | Kvásek pšeničný | 30 ml |
100 ml 100 ml vlažného mléka (na kvásek) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
150-200 ml 150-200 ml vlažného mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
4-5 g 4-5 g soli | Sůl mořská | 4.5 g |
strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
8 8 jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
rozinky (nemusí být) | Rozinky |