Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Závin s jablky (kynutý))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie16 913 kJ /
4 042 kcal
Bílkoviny95,04 g
– z toho živočišné bílkoviny26,09 g
– z toho rostlinné bílkoviny68,95 g
Tuky121,21 g
– nasycené64,41 g
– nenasycené46,96 g
–– mononenasycené35,80 g
–– polynenasycené11,16 g
––– omega 31,22 g
Vláknina48,63 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,05 g
Sacharidy618,51 g
– cukry252,20 g
––– laktóza14,28 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1/2 kostky 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 1 sáček sušeného droždí) Droždí pekařské lisované 21 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
2 lžíce 2 lžíce cukru na kvásek Kvásek pšeničný 30 ml
100 ml 100 ml vlažného mléka (na kvásek) Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
150-200 ml 150-200 ml vlažného mléka (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 175 ml
4-5 g 4-5 g soli Sůl mořská 4.5 g
strouhanka (dle potřeby) Strouhanka pšeničná
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
8 8 jablek Jablko čerstvé 1200 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 1 skořicový cukr Cukr skořicový
rozinky (nemusí být) Rozinky

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.