Nutriční hodnoty (Maminčin rýžový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 20 164 kJ / 4 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 78,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,60 g |
Tuky | 145,35 g |
– nasycené | 91,09 g |
– nenasycené | 49,23 g |
–– mononenasycené | 43,38 g |
–– polynenasycené | 5,85 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 46,20 g |
Cholesterol | 447 mg |
Sodík | 893 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 737,19 g |
– cukry | 323,09 g |
––– laktóza | 59,09 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 500 g |
1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
125 g 125 g čerstvého másla | Máslo kravské | 125 g |
3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
2 2 vanilkové lusky | Vanilkové lusky | |
3 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) | Vaječný bílek | 99 g |
8 8 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
250 g 250 g kvalitního hrudkovitého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
2 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť) | Vaječný bílek | 66 g |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
1 hrst 1 hrst sušených brusinek | Brusinky sušené | |
2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
1 lžíce 1 lžíce másla na vymazání pekáčku | Máslo kravské | 10 g |