Nutriční hodnoty (Falešná rybí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 827 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
Tuky | 76,64 g |
– nasycené | 46,21 g |
– nenasycené | 27,06 g |
–– mononenasycené | 22,42 g |
–– polynenasycené | 4,64 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 411 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 81,00 g |
– cukry | 13,74 g |
––– laktóza | 5,23 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
80 g 80 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 80 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
0,75 l 0,75 l vývaru ( může být i bujon) | Vývar hovězí | 750 ml |
1/8 l 1/8 l smetany (může být i mléko) | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
sůl | Sůl mořská | |
svazek svazek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
osmažená houska | Houska pšeničná |