Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 781 kJ / 3 772 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 171,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 255,75 g |
– nasycené | 162,71 g |
– nenasycené | 92,63 g |
–– mononenasycené | 24,26 g |
–– polynenasycené | 68,37 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 11,96 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 42,08 g |
Sůl | 113,69 g |
Sacharidy | 188,85 g |
– cukry | 11,29 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 100 slaniny | Špek | |
hrst hrst lišek (popř. hlívy) | Liška obecná čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
1-1,5 l 1-1,5 l bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 1250 g |
50 ml 50 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |