Nutriční hodnoty (Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny – Zupa z czarnego bzu z kluskami z semoliny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 304 kJ / 2 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,88 g |
Tuky | 35,03 g |
– nasycené | 19,79 g |
– nenasycené | 13,13 g |
–– mononenasycené | 9,78 g |
–– polynenasycené | 3,36 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 25,28 g |
Cholesterol | 92 mg |
Sodík | 197 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 483,67 g |
– cukry | 352,73 g |
––– laktóza | 12,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 citrony – šťáva | Citrón čerstvý | 180 g |
2 2 kyselá jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 svitek 1 svitek skořice | Skořice ceylonská | |
1 l 1 l šťávy z černého bezu | Šťáva z černého rybízu | 1000 ml |
skořice mletá (jen špetka) | Skořice ceylonská mletá | |
2 KL 2 KL kukuřičné mouky | Mouka kukuřičná hladká | 10 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
80 g 80 g semolinové mouky | Mouka semolinová | 80 g |
1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |