Nutriční hodnoty (Dort s marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 748 kJ / 4 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,36 g |
Tuky | 310,22 g |
– nasycené | 151,90 g |
– nenasycené | 141,65 g |
–– mononenasycené | 116,89 g |
–– polynenasycené | 24,76 g |
––– omega 3 | 5,55 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 402,00 g |
– cukry | 273,30 g |
––– laktóza | 16,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Korpus: 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
150 g 150 g cukru krystal | Cukr bílý | 150 g |
120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
Krém: 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 bílá čokoláda | Čokoláda mléčná 25% | |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
Marcipán: 150 ml vody | Voda | |
70 g g másla (pravého) | Máslo kravské | |
150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
cca 500 g přesátého cukru moučka | Cukr bílý | |
mandlová tresť (sladká nebo hořká, já dala napůl) | Aroma mandlové |