Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehká zdobená roládka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie7 960 kJ /
1 903 kcal
Bílkoviny77,34 g
– z toho živočišné bílkoviny60,76 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,58 g
Tuky59,52 g
– nasycené15,66 g
– nenasycené27,76 g
–– mononenasycené21,31 g
–– polynenasycené6,45 g
––– omega 30,30 g
Vláknina8,65 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 699 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy260,05 g
– cukry175,75 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 celé vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce kakaa Kakao prášek 25 g
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru Cukr bílý 50 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
Z vypsaných surovin vyšleháme hladkou hmotu konzistence asi jako na zdobení perníčků ( nesmí být moc husté) a dáme do zdobícího sáčku, ustřihneme růžek a na pečící papír na plechu stříkáme ornamenty dle vlastní fantazie. A dáme i s plechem na hodinu do mrazáku.
6 6 vajec - bílky zvlášť Vejce slepičí 420 g
120 g 120 g krupicového cukru Cukr bílý 120 g
80 g 80 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 80 g
(Bílky ušleháme s cukrem do tuha a postupně zašleháme žloutky a poslední mouku Vaječný žloutek
Po vystydnutí plát plát naplníme dle svých chutí, já dala domácí jahodovou marmeládu a bílou šlehačku. Opatrně začneme rolovat a sloupávat papír a dáváme pozor, aby se ornamenty z tmalého těsta neslouply. Výsledek je překrásný a každého potěší.) Marmeláda jahodová

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.