Nutriční hodnoty (Celerovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 841 kJ / 1 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,92 g |
Tuky | 106,46 g |
– nasycené | 62,16 g |
– nenasycené | 38,42 g |
–– mononenasycené | 33,95 g |
–– polynenasycené | 4,47 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 30,46 g |
Cholesterol | 803 mg |
Sodík | 906 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 51,24 g |
– cukry | 36,80 g |
––– laktóza | 25,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 2 větší žampiony | Žampion čerstvý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 šálek 1 šálek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
máslo | Máslo kravské | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žampion | Žampion čerstvý | |
2 2 polévkové lžíce strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | |
10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
strouhanka na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
sůl | Sůl mořská |