Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerovo-žampionová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 841 kJ /
1 396 kcal
Bílkoviny44,98 g
– z toho živočišné bílkoviny35,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,92 g
Tuky106,46 g
– nasycené62,16 g
– nenasycené38,42 g
–– mononenasycené33,95 g
–– polynenasycené4,47 g
––– omega 30,41 g
Vláknina30,46 g
Cholesterol 803 mg
Sodík 906 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy51,24 g
– cukry36,80 g
––– laktóza25,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 celer Celer bulva čerstvá 540 g
2 2 větší žampiony Žampion čerstvý
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 šálek 1 šálek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
máslo Máslo kravské
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 1 žampion Žampion čerstvý
2 2 polévkové lžíce strouhaného sýru Sýr kravský tvrdý 30%
10 dkg 10 dkg másla Máslo kravské 100 g
strouhanka na zahuštění Strouhanka pšeničná
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.