Nutriční hodnoty (Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 696 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 97,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,56 g |
Tuky | 13,84 g |
– nasycené | 2,21 g |
– nenasycené | 5,76 g |
–– mononenasycené | 3,56 g |
–– polynenasycené | 2,21 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 41,10 g |
– cukry | 9,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřových jater nebo jiných jater | Játra vepřová | 500 g |
300 ml 300 ml červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
4 cm 4 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 malá sušená chilli paprička | Chilli paprička sušená | |
4 PL 4 PL nahrubo nastrouhaného celeru (může být i naložený a okapaný celer) | Celer bulva čerstvá | |
sojová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
tymián | Tymián sušený | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 rajský protlak | Protlak rajčatový | |
Solamyl nebo hladkou mouku na zahuštění | Bramborový škrob | |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1-2 nožičky 1-2 nožičky Spišské klobásy | Klobása | |
vývar nebo voda | Vývar hovězí |