Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 040 kJ /
2 400 kcal
Bílkoviny160,74 g
– z toho živočišné bílkoviny100,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny60,74 g
Tuky35,96 g
– nasycené9,29 g
– nenasycené19,90 g
–– mononenasycené14,32 g
–– polynenasycené5,58 g
––– omega 30,18 g
Vláknina76,15 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 950 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy306,66 g
– cukry50,70 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g libového hovězího mletého masa Hovězí ořez 500 g
2 2 malé jemně nasekané cibule Cibule čerstvá 140 g
1 1 nasekaný stonek celeru Celer bulva čerstvá 540 g
1 1 mrkev (nasekaná na kostičky) Mrkev čerstvá 50 g
2 2 utřené stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
400 g 400 g drcených rajčat Pyré z červených rajčat 400 g
2 lžičky 2 lžičky oregana Oregano sušené 10 g
1,5 dcl 1,5 dcl červeného vína Víno červené suché 150 ml
3 lžíce 3 lžíce protlaku Protlak rajčatový 45 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
Čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
300 g 300 g semolinovych spaget Špagety pšeničné 300 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.