Nutriční hodnoty (Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 040 kJ / 2 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,74 g |
Tuky | 35,96 g |
– nasycené | 9,29 g |
– nenasycené | 19,90 g |
–– mononenasycené | 14,32 g |
–– polynenasycené | 5,58 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 76,15 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 950 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 306,66 g |
– cukry | 50,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g libového hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 500 g |
2 2 malé jemně nasekané cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 nasekaný stonek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 mrkev (nasekaná na kostičky) | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
400 g 400 g drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 400 g |
2 lžičky 2 lžičky oregana | Oregano sušené | 10 g |
1,5 dcl 1,5 dcl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
3 lžíce 3 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
Čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
300 g 300 g semolinovych spaget | Špagety pšeničné | 300 g |