Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (,,Dršťková' polévka z václavek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 860 kJ /
445 kcal
Bílkoviny19,94 g
– z toho živočišné bílkoviny0,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,87 g
Tuky11,22 g
– nasycené6,38 g
– nenasycené4,60 g
–– mononenasycené3,20 g
–– polynenasycené1,41 g
––– omega 30,04 g
Vláknina32,06 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,88 g
– cukry11,06 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 kg 1/2 kg václavky Václavka čerstvá 500 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky Paprika červená sušená 10 g
hovězí vývar (nebo ve vodě rozpuštěný hovězí bujón - 1 l) Vývar hovězí
1 lžíce 1 lžíce majoránky Majoránka sušená 20 g
špetka špetka bazalky Bazalka čerstvá
mletý kmín Kmín mletý
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
dva krajíce krajíce chleba (staršího) Chléb pšeničný kváskový
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.