Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 291 kJ /
786 kcal
Bílkoviny12,73 g
– z toho živočišné bílkoviny0,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,38 g
Tuky43,37 g
– nasycené26,95 g
– nenasycené15,33 g
–– mononenasycené13,30 g
–– polynenasycené2,03 g
––– omega 30,21 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy80,50 g
– cukry32,60 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
500 g 500 g rajčat nebo 5 polévkových lžic rajského protlaku) Rajče červené čerstvé 500 g
1 1 čajová lžička švestkových povidel Povidla
1 1 čajová lžička mleté škořice Skořice ceylonská mletá
špetka špetka perníkového koření Perníkové koření
5 zrnek 5 zrnek celého pepře Pepř černý
2 zrnka 2 zrnka nového koření Nové koření
kousek kousek bobkového listu Bobkový list sušený
asi 2 2 polévková lžíce octa Ocet lihový
1 1 polévková lžíce cukru Cukr bílý
1,5 l 1,5 l vody nebo vývaru z hovězího předního masa Voda 1500 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.