Nutriční hodnoty (Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 983 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,01 g |
Tuky | 8,16 g |
– nasycené | 1,98 g |
– nenasycené | 3,82 g |
–– mononenasycené | 2,87 g |
–– polynenasycené | 0,95 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 24,40 g |
– cukry | 12,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kosti (chrupavky nebo nožička z telecího masa) | Kost hovězí | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
libeček | Libeček čerstvý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
obrané telecí maso | Telecí kýta | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
proužek másla | Máslo kravské | |
tavený sýr s ementálem | Sýr tavený | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
sůl | Sůl mořská | |
drobné těstoviny | Těstoviny pšeničné |