Nutriční hodnoty (Křenová pomazánka s celerem a jablíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 5 658 kJ / 1 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,10 g |
Tuky | 91,02 g |
– nasycené | 37,76 g |
– nenasycené | 47,21 g |
–– mononenasycené | 22,35 g |
–– polynenasycené | 24,86 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 22,80 g |
Cholesterol | 221 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 63,65 g |
– cukry | 42,90 g |
––– laktóza | 15,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g celeru na jemno nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 300 g |
150 g 150 g křenu na jemno nastrouhaného | Křen čerstvý | 150 g |
200 g 200 g husté kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
150 g 150 g pomazánkového másla s pažitkou | Pomazánka mléčná | 150 g |
50 g 50 g majonézy (nemusí být) | Majonéza | 50 g |
4 stonky 4 stonky jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 střední jablko oloupané a na jemno nastrouhané | Jablko čerstvé | 150 g |
100 g 100 g uzeného sýra na jemno nastrouhaného | Eidam 30% t. v s. uzený | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu |