Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zajíc na smetaně se zeleninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie13 460 kJ /
3 217 kcal
Bílkoviny219,16 g
– z toho živočišné bílkoviny211,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,63 g
Tuky236,65 g
– nasycené117,20 g
– nenasycené113,29 g
–– mononenasycené91,27 g
–– polynenasycené22,02 g
––– omega 33,70 g
Vláknina22,95 g
Cholesterol 615 mg
Sodík 4,20 g
Sůl10,30 g
Sacharidy42,32 g
– cukry21,21 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
750-900 g 750-900 g zaječích stehen Zajíc stehno 825 g
200 g 200 g uzené slaniny Špek 200 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 menší málo sladké mrkve Mrkev čerstvá 100 g
2 2 petržele Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 menšího celeru Celer bulva čerstvá 270 g
15 kuliček 15 kuliček pepře Pepř černý
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
1 1 velký bobkový list Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička mletého pepře Pepř černý mletý 5 g
2 lžičky 2 lžičky sušeného tymiánu (i víc) Tymián sušený 10 g
750 ml 750 ml masového vývaru Vývar masový 750 ml
1 lžíce 1 lžíce octa Ocet lihový 15 ml
250 ml 250 ml smetany na vaření 12% Smetana kravská sladká 12% 250 ml
1 lžička 1 lžička hořčice Hořčice plnotučná 5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.