Nutriční hodnoty (Zajíc na smetaně se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 13 460 kJ / 3 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 219,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 211,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
Tuky | 236,65 g |
– nasycené | 117,20 g |
– nenasycené | 113,29 g |
–– mononenasycené | 91,27 g |
–– polynenasycené | 22,02 g |
––– omega 3 | 3,70 g |
Vláknina | 22,95 g |
Cholesterol | 615 mg |
Sodík | 4,20 g |
Sůl | 10,30 g |
Sacharidy | 42,32 g |
– cukry | 21,21 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750-900 g 750-900 g zaječích stehen | Zajíc stehno | 825 g |
200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 menší málo sladké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
15 kuliček 15 kuliček pepře | Pepř černý | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 1 velký bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
2 lžičky 2 lžičky sušeného tymiánu (i víc) | Tymián sušený | 10 g |
750 ml 750 ml masového vývaru | Vývar masový | 750 ml |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
250 ml 250 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |