Nutriční hodnoty (Celerovo - ořechový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 330 kJ / 1 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,20 g |
Tuky | 95,21 g |
– nasycené | 25,04 g |
– nenasycené | 62,49 g |
–– mononenasycené | 30,53 g |
–– polynenasycené | 31,96 g |
––– omega 3 | 4,78 g |
Vláknina | 46,29 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 53,27 g |
– cukry | 29,18 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g celeru | Celer bulva čerstvá | 750 g |
1,2 dl 1,2 dl vody nebo vývaru (nebo v nouzi 1 Masox) | Voda | 120.00000476837158 ml |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
1 1 obyčejná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 hrst 1 hrst pórku | Pórek čerstvý | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 lžička 1 lžička bílého pepře | Pepř bílý | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
4 lžíce 4 lžíce jemně strouhaných vlašských ořechů (na suché pánvi krátce opražíme) | Vlašské ořechy | 60 g |