Nutriční hodnoty (Křupavý a jablečný...)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 253 498 kJ / 60 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 497,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 490,20 g |
Tuky | 585,79 g |
– nasycené | 248,51 g |
– nenasycené | 241,96 g |
–– mononenasycené | 75,85 g |
–– polynenasycené | 166,11 g |
––– omega 3 | 30,90 g |
Vláknina | 2 941,13 g |
Cholesterol | 781 mg |
Sodík | 7,11 g |
Sůl | 4,58 g |
Sacharidy | 11 860,30 g |
– cukry | 10 818,35 g |
––– laktóza | 5,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 750 g (oloupaných na kostičky nakrájených) jablek | Jablko čerstvé | 112500 g |
30 g 30 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce maizeny (nebo pudinkového prášku neutrální chuti) | Škrob kukuřičný | 45 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
6 lžíc 6 lžíc jablečného moštu nebo 3 lžíce jablečného pyré | Šťáva z jablka | |
citronová šťáva z 1 citrónu | Šťáva z citrónu | |
případně hrst hrst rozinek | Rozinky | |
100 g 100 g tmavého třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
100 g 100 g světlého třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
225 g 225 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 225 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
1 1 vejce + 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
90 g 90 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 90 ml |
lžíce lžíce vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
80 g 80 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 80 g |
130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášek do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sody | Jedlá soda | 6 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
90 g 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
citronová kůra z 1 citrónu | Citronová kúra čerstvá |