Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Křupavý a jablečný...)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie253 498 kJ /
60 587 kcal
Bílkoviny497,87 g
– z toho živočišné bílkoviny7,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny490,20 g
Tuky585,79 g
– nasycené248,51 g
– nenasycené241,96 g
–– mononenasycené75,85 g
–– polynenasycené166,11 g
––– omega 330,90 g
Vláknina2 941,13 g
Cholesterol 781 mg
Sodík 7,11 g
Sůl4,58 g
Sacharidy11 860,30 g
– cukry10 818,35 g
––– laktóza5,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
750 750 g (oloupaných na kostičky nakrájených) jablek Jablko čerstvé 112500 g
30 g 30 g třtinového cukru Cukr třtinový 30 g
3 lžíce 3 lžíce maizeny (nebo pudinkového prášku neutrální chuti) Škrob kukuřičný 45 g
1 lžička 1 lžička skořice Skořice ceylonská 8 g
6 lžíc 6 lžíc jablečného moštu nebo 3 lžíce jablečného pyré Šťáva z jablka
citronová šťáva z 1 citrónu Šťáva z citrónu
případně hrst hrst rozinek Rozinky
100 g 100 g tmavého třtinového cukru Cukr třtinový 100 g
100 g 100 g světlého třtinového cukru Cukr třtinový 100 g
1 lžička 1 lžička skořice Skořice ceylonská 8 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
225 g 225 g celozrnné mouky Mouka pšeničná celozrnná hrubá 225 g
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
1 1 vejce + 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
90 g 90 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 90 ml
lžíce lžíce vanilkového extraktu Aroma vanilkové
80 g 80 g třtinového cukru Cukr třtinový 80 g
130 g 130 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 130 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášek do pečiva Kypřící prášek 2 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky sody Jedlá soda 6 g
špetka špetka soli Sůl mořská
90 g 90 g másla Máslo kravské 90 g
citronová kůra z 1 citrónu Citronová kúra čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.