Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 108 kJ /
2 416 kcal
Bílkoviny49,51 g
– z toho živočišné bílkoviny14,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny35,23 g
Tuky69,39 g
– nasycené37,16 g
– nenasycené26,35 g
–– mononenasycené21,86 g
–– polynenasycené4,48 g
––– omega 30,40 g
Vláknina32,64 g
Cholesterol 625 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy369,84 g
– cukry109,41 g
––– laktóza0,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 husí stehna Husa stehno s kostí a kůží
2 2 červená jablka Jablko čerstvé
1 1 velká žlutá cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 velká červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 lžička 1 lžička celého kmínu Kmín 5 g
1 lžička 1 lžička mletého kmínu (nebo drceného) Kmín mletý 5 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
100 ml 100 ml bílého vína Víno bílé suché 100 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
300 ml 300 ml drůbežího vývaru Vývar kuřecí 300 ml
1/2 1/2 hlávkového zelí Zelí bílé čerstvé
2 2 červená jablka Jablko čerstvé
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru Cukr třtinový 24 g
3 lžíce 3 lžíce krystalového cukru Cukr bílý 45 g
1 1 střední cibule (nebo 3 šalotky) Cibule čerstvá 70 g
150 ml 150 ml jablečného džusu (podle potřeby) Džus jablečný 150 ml
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
kmín Kmín
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
500 g 500 g brambor Brambor zimní 500 g
140 g 140 g hrubé mouky (dle potřeby) Mouka pšeničná hrubá 140 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
50 g 50 g krupičky Krupice pšeničná jemná 50 g
25 g 25 g solamylu Bramborový škrob 25 g
20 g 20 g změklého másla Máslo kravské 20 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
100 100 g tenkých plátků anglické slaniny Anglická slanina
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.