Nutriční hodnoty (Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 108 kJ / 2 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,23 g |
Tuky | 69,39 g |
– nasycené | 37,16 g |
– nenasycené | 26,35 g |
–– mononenasycené | 21,86 g |
–– polynenasycené | 4,48 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 32,64 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 191 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 369,84 g |
– cukry | 109,41 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 husí stehna | Husa stehno s kostí a kůží | |
2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
1 1 velká žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 velká červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
1 lžička 1 lžička mletého kmínu (nebo drceného) | Kmín mletý | 5 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
1/2 1/2 hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
3 lžíce 3 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
1 1 střední cibule (nebo 3 šalotky) | Cibule čerstvá | 70 g |
150 ml 150 ml jablečného džusu (podle potřeby) | Džus jablečný | 150 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
kmín | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
140 g 140 g hrubé mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | 140 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g krupičky | Krupice pšeničná jemná | 50 g |
25 g 25 g solamylu | Bramborový škrob | 25 g |
20 g 20 g změklého másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
100 100 g tenkých plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
sůl | Sůl mořská |