Nutriční hodnoty (Toskánská omáčka s těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 564 kJ / 2 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 160,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,33 g |
Tuky | 155,52 g |
– nasycené | 51,12 g |
– nenasycené | 94,05 g |
–– mononenasycené | 71,41 g |
–– polynenasycené | 22,64 g |
––– omega 3 | 0,82 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 144,95 g |
– cukry | 39,65 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g mletého masa (mix 50% hovězího, 50% vepřového, může být i jen vepřové nebo hovězí) | Vepřový ořez | 1000 g |
100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
100 g 100 g hrášku | Hrášek zelený | 100 g |
100 g 100 g kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 100 g |
150 g 150 g rajského protlaku (z části lze nahradit pikantním kečupem) | Protlak rajčatový | 150 g |
100-150 g 100-150 g žampionů | Žampion čerstvý | 125 g |
2 2 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce škrobu | Bramborový škrob | 22.5 g |
slunečnicový olej na restování | Olej slunečnicový | |
oblíbené těstoviny | Těstoviny pšeničné | |
sójová omáčka sladkokyselá | Sójová omáčka Shoyu | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
česnek | Česnek čerstvý |