Nutriční hodnoty (Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 097 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,98 g |
Tuky | 47,83 g |
– nasycené | 29,69 g |
– nenasycené | 17,49 g |
–– mononenasycené | 13,96 g |
–– polynenasycené | 3,53 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 49,20 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 935 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,37 g |
– cukry | 17,60 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml poctivého masového vývaru (dle druhu masa-hovězí, vepřový,kuřecí, slepičí a další použila jsem hovězí s kostí na polévku) | Vývar masový | 500 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 smetana (12%, nebo 31% a 33%)-200 ml | Smetana kravská sladká 12% | |
špetka špetka drceného zeleného pepře | Pepř zelený | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
hrst hrst čerstvých hub (nebo zamražených hub) | Hřib čerstvý | |
2 2 větší sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
Může se také použít hrubozrnná hořčice nebo česnek-nedávala jsem. | Hořčice hrubozrnná |