Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 097 kJ /
740 kcal
Bílkoviny19,66 g
– z toho živočišné bílkoviny3,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,98 g
Tuky47,83 g
– nasycené29,69 g
– nenasycené17,49 g
–– mononenasycené13,96 g
–– polynenasycené3,53 g
––– omega 30,32 g
Vláknina49,20 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 935 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy34,37 g
– cukry17,60 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 ml 500 ml poctivého masového vývaru (dle druhu masa-hovězí, vepřový,kuřecí, slepičí a další použila jsem hovězí s kostí na polévku) Vývar masový 500 ml
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
1 1 smetana (12%, nebo 31% a 33%)-200 ml Smetana kravská sladká 12%
špetka špetka drceného zeleného pepře Pepř zelený
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
hrst hrst čerstvých hub (nebo zamražených hub) Hřib čerstvý
2 2 větší sladkokyselé okurky Okurka polní zavařená
Může se také použít hrubozrnná hořčice nebo česnek-nedávala jsem. Hořčice hrubozrnná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.