Nutriční hodnoty (Marocká ostrá květáková polévka s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 310 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,55 g |
Tuky | 28,67 g |
– nasycené | 7,05 g |
– nenasycené | 21,55 g |
–– mononenasycené | 16,89 g |
–– polynenasycené | 4,66 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,35 g |
– cukry | 0,13 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
větší květák | Květák čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru nebo lžičku koření "Arabská" od Antonína | Koriandr list sušený | 2.5 g |
2 lžíce 2 lžíce chilli pasty harrisa ( sehnala jsem jen harissu od Hamé ) | Chilli omáčka | |
1 l 1 l horkého kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
hrst hrst mandlových lupínků | Mandle loupané | |
mořská sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř na dochucení polévky | Pepř černý mletý |