Nutriční hodnoty (Kolouščí kýta na hříbkách a víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 17 971 kJ / 4 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 434,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 430,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,32 g |
Tuky | 253,70 g |
– nasycené | 121,61 g |
– nenasycené | 122,24 g |
–– mononenasycené | 104,65 g |
–– polynenasycené | 17,59 g |
––– omega 3 | 1,20 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 4,46 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 33,13 g |
– cukry | 17,62 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 kg 2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) | Jelení kýta | 2000 g |
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
200 g 200 g kvalitní slaniny | Špek | 200 g |
dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) | Hřib sušený | |
200 ml 200 ml suchého červeného vína já dala Sangiovese | Víno červené suché | 200 ml |
3 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) | Máslo kravské | 3 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
lžíce lžíce koření Divočina bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) | Nové koření mleté | |
500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
mořská sůl | Sůl mořská |