Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kolouščí kýta na hříbkách a víně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie17 971 kJ /
4 295 kcal
Bílkoviny434,67 g
– z toho živočišné bílkoviny430,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,32 g
Tuky253,70 g
– nasycené121,61 g
– nenasycené122,24 g
–– mononenasycené104,65 g
–– polynenasycené17,59 g
––– omega 31,20 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 4,46 g
Sůl11,00 g
Sacharidy33,13 g
– cukry17,62 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 kg 2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) Jelení kýta 2000 g
4 4 cibule Cibule čerstvá 280 g
200 g 200 g kvalitní slaniny Špek 200 g
dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) Hřib sušený
200 ml 200 ml suchého červeného vína já dala Sangiovese Víno červené suché 200 ml
3 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) Máslo kravské 3 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
lžíce lžíce koření Divočina bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) Nové koření mleté
500 ml 500 ml hovězího vývaru Vývar hovězí 500 ml
10 kuliček 10 kuliček jalovce Jalovec sušený
10 kuliček 10 kuliček černého pepře Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
mořská sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.