Nutriční hodnoty (Polévka s drožďovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 328 kJ / 556 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,98 g |
Tuky | 27,49 g |
– nasycené | 11,18 g |
– nenasycené | 11,74 g |
–– mononenasycené | 6,91 g |
–– polynenasycené | 4,83 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 27,90 g |
– cukry | 13,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
vepřové sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
80 g 80 g čerstvého droždí (2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 80 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
strouhanka podle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |