Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová tyrolská játra)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny219,71 g
– z toho živočišné bílkoviny211,13 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,58 g
Tuky76,12 g
– nasycené30,48 g
– nenasycené33,24 g
–– mononenasycené22,41 g
–– polynenasycené10,83 g
––– omega 30,74 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 3,14 g
Sodík 1,43 g
Sůl3,99 g
Sacharidy90,41 g
– cukry24,41 g
––– laktóza11,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřových jater Játra vepřová 1000 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce sádla Sádlo vepřové 30 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1-1,5 l 1-1,5 l vývaru Vývar masový 1250 ml
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu Tymián sušený 2.5 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
šťáva z 1/2 citronu (menšího) Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.