Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Marinované, pomalu pečené jehněčí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie10 588 kJ /
2 531 kcal
Bílkoviny250,34 g
– z toho živočišné bílkoviny243,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,74 g
Tuky144,68 g
– nasycené40,81 g
– nenasycené92,98 g
–– mononenasycené80,79 g
–– polynenasycené12,20 g
––– omega 31,04 g
Vláknina10,07 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,66 g
Sacharidy53,67 g
– cukry30,74 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1200 g 1200 g jehněčího masa (např. hřbet a krk) Jehněčí kýta 1200 g
4 4 roztlučené hřebíčky Hřebíček
4 4 roztlučené kuličky jalovce Jalovec sušený
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
1 lžička 1 lžička mletého nového koření Nové koření mleté 5 g
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu (Cumin) Římský kmín mletý 7 g
1 lžička 1 lžička mletého koriandru Koriandr list sušený 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu Kardamom prášek 2.5 g
1 lžíce 1 lžíce medu Med nepasterovaný 36 g
2 lžíce 2 lžíce teriyaki omáčky Teriyaki omáčka 30 ml
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
citronová šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
80 ml 80 ml kvalitního olivového oleje Olej olivový 80 ml
sůl Sůl mořská
drcený pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.