Nutriční hodnoty (Konfitované koleno s Vegemite a celerovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 361 kJ / 1 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,14 g |
Tuky | 115,97 g |
– nasycené | 21,53 g |
– nenasycené | 91,18 g |
–– mononenasycené | 26,85 g |
–– polynenasycené | 64,33 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 118,46 g |
– cukry | 37,64 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vepřové koleno zadní | Vepřové koleno bez kosti | |
1 lžíce 1 lžíce vegemite | Kořenící směs sypká | |
2 lžičky 2 lžičky barevného pepře | Pepř barevný | 10 g |
4 dl 4 dl tmavého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 400 ml |
4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
hrst hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
1 dl 1 dl slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 100 ml |
cca 0,75 l cca 0,75 l kvalitního vepřového sádla | Sádlo vepřové | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
sůl | Sůl mořská | |
8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
1 1 střední celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
mléko (v poměru 1:1 mléko:smetana) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
sůl | Sůl mořská |