Nutriční hodnoty (Jelení guláš s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 872 kJ / 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 126,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,45 g |
Tuky | 18,03 g |
– nasycené | 10,09 g |
– nenasycené | 5,54 g |
–– mononenasycené | 4,83 g |
–– polynenasycené | 0,71 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 14,76 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 22,84 g |
– cukry | 11,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g jeleního masa z plecka (nebo z kýty) | Jelení kýta | 600 g |
3 kuličky 3 kuličky jalovec | Jalovec sušený | |
3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
olej | Olej řepkový | |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce mleté červená papriky | Paprika bílá čerstvá | 22.5 g |
2 dcl 2 dcl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
sádlo | Sádlo vepřové | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 polévkové lžíce brusinek | Brusinky zavařené | |
100 g 100 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 100 g |
1 hrst 1 hrst zelené petrželové nati | Petržel nať čerstvá |