Nutriční hodnoty (Zapečené kapustičky v bramborách a mletém mase)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 11 695 kJ / 2 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 102,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,71 g |
Tuky | 163,58 g |
– nasycené | 61,00 g |
– nenasycené | 89,14 g |
–– mononenasycené | 73,13 g |
–– polynenasycené | 16,01 g |
––– omega 3 | 0,85 g |
Vláknina | 38,05 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 181,17 g |
– cukry | 36,75 g |
––– laktóza | 11,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g salátových brambor | Brambor zimní | 700 g |
400 g 400 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 400 g |
500 g 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) | Vepřový ořez | 500 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
1 konzerva 1 konzerva sekaných rajčat (400 g) | Rajče červené sterilované | |
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce Harissy | Harissa | 30 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce kvalitní worcestrové omáčky (např. Lea Perrins) | Worcestrová omáčka | 30 ml |
1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
250 ml 250 ml 33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
50 g 50 g Parmazánu Reggiano ( nebo jiný parmazán ) | Parmezán | 50 g |
mořská sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |