Nutriční hodnoty (Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 554 kJ / 1 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 42,24 g |
– nasycené | 13,72 g |
– nenasycené | 24,73 g |
–– mononenasycené | 19,15 g |
–– polynenasycené | 5,58 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,69 g |
Sacharidy | 174,43 g |
– cukry | 19,21 g |
––– laktóza | 8,71 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
3 3 středně velké brambory (oloupané, nahrubo nastrouhané, syrové) | Brambor zimní | 150 g |
3 lžíce 3 lžíce mléka (nebo bílého vína) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
100 g 100 g tvrdého sýra (např. Eidam, Čedar, Ementál) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce kremžské hořčice | Hořčice kremžská | 15 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
hrubě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
tymián | Tymián sušený | |
rozmarýn (bylinky - jak kdo má rád, nejlépe čerstvé, ale mohou být i sušené) | Rozmarýn sušený |