Nutriční hodnoty (Gratinovaný bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 036 kJ / 1 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,96 g |
Tuky | 71,72 g |
– nasycené | 39,19 g |
– nenasycené | 30,98 g |
–– mononenasycené | 17,15 g |
–– polynenasycené | 13,83 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 32,08 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 2,96 g |
Sůl | 6,97 g |
Sacharidy | 182,55 g |
– cukry | 58,20 g |
––– laktóza | 6,74 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g vařených brambor | Brambor zimní | 750 g |
2 2 vařené střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší sterilovaná okurka | Okurka polní zavařená | |
1 1 větší červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
200 g 200 g šunkového salámu vcelku(možno vynechat) | Měkký salám | 200 g |
30 g 30 g másla nebo oleje | Máslo kravské | 30 g |
100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
50 ml 50 ml octa | Ocet lihový | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
celý pepř | Pepř černý | |
1 díl 1 díl octa | Ocet lihový | |
3 díly 3 díly vody | Voda |