Nutriční hodnoty (Fazolkovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 149 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 22,58 g |
– nasycené | 9,08 g |
– nenasycené | 11,06 g |
–– mononenasycené | 8,83 g |
–– polynenasycené | 2,23 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 sáčku 1/2 sáčku mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
kuřecí vývar (může být i želé v kelímku) | Vývar kuřecí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |