Nutriční hodnoty (Slezské řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
krůtí prsa (může být i vepřové maso vhodné na řízky) | Vepřová kýta | |
hrst hrst lesních hub | Hřib čerstvý | |
100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
hladká mouka (na obalení) | Mouka pšeničná hladká | |
brambory (tolik, kolik budeme dělat porcí) | Brambor zimní | |
vajíčko | Vejce slepičí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
česnek | Česnek čerstvý | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
olej (na smažení) | Olej řepkový |