Nutriční hodnoty (Dort s pomerančovou pěnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 25 892 kJ / 6 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,09 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 54,00 g |
Tuky | 312,06 g |
– nasycené | 170,63 g |
– nenasycené | 120,58 g |
–– mononenasycené | 101,18 g |
–– polynenasycené | 19,40 g |
––– omega 3 | 2,45 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,26 g |
Sodík | 740 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 721,89 g |
– cukry | 358,69 g |
––– laktóza | 12,69 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g másla | Máslo kravské | 180 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | |
50 ml 50 ml pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 50 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 hrnek 1 hrnek pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 250 ml |
1 sáček 1 sáček želatiny Dr. Oetker | Želatina vepřová | |
3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
1 kelímek 1 kelímek šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
50 g 50 g strouhané čokolády na ozdobu | Čokoláda mléčná 30% | 50 g |