Nutriční hodnoty (Rožky a žemle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 192 kJ / 4 826 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 121,00 g |
Tuky | 132,46 g |
– nasycené | 15,82 g |
– nenasycené | 106,02 g |
–– mononenasycené | 69,12 g |
–– polynenasycené | 36,90 g |
––– omega 3 | 9,26 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 6,24 g |
Sůl | 15,51 g |
Sacharidy | 752,00 g |
– cukry | 70,50 g |
––– laktóza | 14,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
3 dcl 3 dcl voda | Voda | 300 ml |
3 dcl 3 dcl mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
1 dcl 1 dcl olej | Olej řepkový | 100 ml |
40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
1 PL 1 PL soli | Sůl mořská | 15 g |
1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g |
(a 0,5 dcl (a 0,5 dcl osolenej vody). |