Nutriční hodnoty (Velikonoční perníková vajíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 158 kJ / 3 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,49 g |
Tuky | 78,71 g |
– nasycené | 21,66 g |
– nenasycené | 47,51 g |
–– mononenasycené | 31,41 g |
–– polynenasycené | 16,10 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 4,58 g |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 687,75 g |
– cukry | 379,57 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
140 g 140 g moučkového cukru | Cukr bílý | 140 g |
60 g 60 g tuku | Margarín | 60 g |
100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce jedlé sody | Jedlá soda | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 30 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
140 g 140 g moučkového cukru | Cukr bílý | 140 g |
citronová šťáva (podle potřeby) | Šťáva z citrónu | |
čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
100 100 % rostlinný tuk | Margarín | |
marcipán | Marcipán |