Nutriční hodnoty (Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 090 kJ / 1 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,18 g |
Tuky | 97,16 g |
– nasycené | 48,90 g |
– nenasycené | 46,80 g |
–– mononenasycené | 39,46 g |
–– polynenasycené | 7,33 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 22,10 g |
Cholesterol | 112 mg |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 51,17 g |
– cukry | 10,77 g |
––– laktóza | 0,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hlávka 1 hlávka zeleného křehkého salátu | Salát hlávkový čerstvý | 500 g |
1 1 velká brambora (nebo 2 střední) | Brambor zimní | 50 g |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
5 5 i více žampionů | Žampion čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1/2 1/2 Hermelínu | Hermelín | 50 g |
polévkové koření (nemusí být) | Polévkové koření tekuté | |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |