Nutriční hodnoty (Předsametový vlašák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 891 kJ / 1 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,30 g |
Tuky | 115,10 g |
– nasycené | 28,11 g |
– nenasycené | 73,36 g |
–– mononenasycené | 29,40 g |
–– polynenasycené | 43,95 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 3,54 g |
Sůl | 8,27 g |
Sacharidy | 70,12 g |
– cukry | 40,16 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g gothajského salámu | Měkký salám | 200 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 menší vařená brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 sterilovaná okurka | Okurka polní zavařená | |
1 1 cibule krájená spařená ve sladkokyselém nálevu (stačí pouze nechat přejít varem a scedit, vychladit) | Cibule čerstvá | 70 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 pomazánkové máslo | Pomazánka mléčná | |
4 lžíce 4 lžíce majonézy | Majonéza | 60 g |
1 lžíce 1 lžíce práškového cukru | Cukr bílý | 25 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
glutasol dle chuti | E621 - L-glutaman sodný | |
2 lžíce 2 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
2 plátky 2 plátky sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná |