Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny173,21 g
– z toho živočišné bílkoviny168,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,21 g
Tuky23,96 g
– nasycené13,29 g
– nenasycené7,37 g
–– mononenasycené6,45 g
–– polynenasycené0,93 g
––– omega 30,32 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy40,35 g
– cukry20,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g jeleního masa z kýty Jelení kýta 800 g
4 kuličky 4 kuličky pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
3 snítky 3 snítky rozmarýnu Rozmarýn sušený
olej na naložení masa Vepřová kýta
1 1 malý rajský protlak Protlak rajčatový
4-5 4-5 cibulí ( nejlépe je dávat množství a váhu cibule podle váhy masa- kvůli pěkné barvě guláše ) Cibule čerstvá 315 g
1,5 1,5 polévkových lžic gulášového koření Koření Argentina
4 dcl 4 dcl červeného vína ( Rulandské nebo jiné a množství podle každého ) Víno červené suché 400 ml
sádlo Sádlo vepřové
čerstvý mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
1,5 1,5 polévkové lžíce šípkového extra džemu nebo zavařeniny (může být i švestkový džem nebo povidla) Džem ze směsi ovoce
zelená petrželová nať Petržel nať čerstvá
2 2 polévkové lžíce naložené okapané sterilované kapie Paprika červená sterilovaná
domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby Strouhanka pšeničná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.