Nutriční hodnoty (Celozrné pečivo II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 095 kJ / 3 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 169,25 g |
– nasycené | 55,51 g |
– nenasycené | 105,46 g |
–– mononenasycené | 78,01 g |
–– polynenasycené | 27,45 g |
––– omega 3 | 6,87 g |
Vláknina | 22,40 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,35 g |
Sacharidy | 373,75 g |
– cukry | 32,46 g |
––– laktóza | 14,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
280 ml 280 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 280 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
80 ml 80 ml oleje | Olej řepkový | 80 ml |
80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
500 g 500 g pšeničné mouky celozrnné | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 500 g |
30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky cukru | Cukr bílý | 7.5 g |
1-1,5 lžičky 1-1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 10 g |
1 tableta 1 tableta nešumivého celaskonu | Vitamín C |